Vartoti galima kaip pabarstus įvairiems patiekalams: salotoms, sumuštiniams, sriuboms, troškiniams, plovui, kepiniams, makaronams (prieš pat patiekiant). Puikus priedas sausiems pusryčiams, vaisių kokteiliams, jogurtams, desertams. Kanapių sėklas galima sutrinti ir pagardinti užtepėles, padažus, vaikų maistelį, vartojamos aliejiniams salotų užpilams gaminti, pomidorams, kitoms daržovėms įdaryti, sūrio pyragų paskaninimui.
Iš lukštentų kanapių sėklų yra gaminamas kanapių pienas – sėklos sumalamos, užpilamos vandeniu ir suplakamos. Vartojamas kaip gėrimas, priedas vaisių ar daržovių kokteiliams, pagardas sriuboms, pyragams, salotoms, kitiems patiekalams.
Tinka žaliavalgiams ir veganams.
INFORMACIJOS ŠALTINIAI (LITERATŪRA):
.Vasiliauskas J.2011,GAMTOS VAISTINĖ(Žolelių antpilai,nuovirai,pavilgai,vonios nuo visų ligų),Vilnius,Alma littera.
Obelevičius S.2022 NEMOKAMI VAISTAI IR MAISTAS ŠALIA MŪSŲ
(Augalų vaistinės ir maistinės savybės gydomųjų priemonių ir patiekalų receptai).Kaunas,Lututė.
Dr.prof.Olšauskas A.M.2018,SVEIKATOS GIDAS (Gydomųjų augalų žinynas kokybiškam ir sveikam gyvenimui),Klaipėda.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.