DŽIOVINTI OBUOLIAI „Geismas“

2.70Grynasis kiekis 140g

Obuolių skonis priklauso nuo jų cheminės sudėties. Juose yra angliavandenių (fruktozės, gliukozės), organinių rūgščių (obuolių, vyno, citrinos), raugų, eterinio aliejaus, flavonoidų, vitaminų 9A, B1, B2, B3, B6, C, E, PP, P, K, beta karoteno, folio rūgšties). Mūsų organizmui naudinga ir chlorogeno rūgštis, mineralinės medžiagos (geležis, manganas, kalis, natris, kalcis ir kt.).

Obuoliuose yra medžiagų, kurios sunaikina mikrobus. Organinės obuolių rūgštys gerina virškinimą, reguliuoja rūgščių ir šarmų balansą, tinka sergant cukriniu debetu, podagra. Ypač daug obuolių reikia valgyti žiemą, kai vartojama daugiau gyvūninės kilmės maisto produktų. Obuoliuose esančios mineralinės medžiagos, ypač kalis, gerina širdies darbą. Jei kasdien valgote obuolius, jūsų kraujyje nebus daug cholesterolio.

Saldžiarūgščiai obuoliai ypač skanūs džiovinti. Tuomet dažniausiai suskyla vitaminas C, o vitaminas P išlieka ilgiau.
Džiovintus vaisius galima sumalti padažams su kitais patiekalais.

Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.

INFORMACIJOS ŠALTINIAI (LITERATŪRA):

.Vasiliauskas J.2011,GAMTOS VAISTINĖ(Žolelių antpilai,nuovirai,pavilgai,vonios nuo visų ligų),Vilnius,Alma littera.

Obelevičius S.2022 NEMOKAMI VAISTAI IR MAISTAS ŠALIA MŪSŲ
(Augalų vaistinės ir maistinės savybės gydomųjų priemonių ir patiekalų receptai).Kaunas,Lututė.

Dr.prof.Olšauskas A.M.2018,SVEIKATOS GIDAS (Gydomųjų augalų žinynas kokybiškam ir sveikam gyvenimui),Klaipėda.

Grynasis kiekis 140 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “DŽIOVINTI OBUOLIAI „Geismas“”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Shopping Cart