KMYNAI

1.50Grynasis kiekis 100g

 

PARUOŠIMAS: 1-2 arbatinius šaukštelius (arba pagal skonį) žaliavos užpilkite verdančiu vandeniu (200ml), uždengti ir palaikyti 5-10 min., leiskite atsiskleisti geriausioms arbatos savybėms. Galite paskaninti cukrumi ar medumi.

Carum carvi
Kmynų sėklų užpilas vartojamas nuo įvairių žarnyno sutrikimų. Dėl švelnaus veikimo patariama gerti vaikams ir senyvo amžiaus žmonėms.
Kmynai mažina vidurių pūtimą, atpalaiduoja lygiųjų raumenų spazmus (žarnyno, tulžies pūslės, gimdos, šlapimo takų). Kmynai įeina į vaistažolių mišinių, skirtų vidurių pūtimui mažinti, apetitui žadinti, užkietėjus viduriams, skrandžio ligoms gydyti, sudėtį. Taip pat nuo kosulio.
Kmynų arbatą rekomenduojama gerti maitinančioms motinoms, nes ji skatina pieno išsiskyrimą.
Kmynų vaisių (sėklų), kaip prieskonio, dedama į duonos, pyrago gaminius, sūrius, grybus, rauginamus kopūstus, giras, kitus nealkoholinius gėrimus. Kaip prieskonis tinka mėsos ir varškės patiekalams, daržovių salotoms, virtoms bulvėms. Kmynai būtini ruošiant riebų ir sunkiai virškinamą maistą: avieną ir kiaulieną. Ypač sveika kmynų sėklas berti į žirnių ir pupelių patiekalus.

INFORMACIJOS ŠALTINIAI (LITERATŪRA):

J.Vasiliauskas J.2011,GAMTOS VAISTINĖ(Žolelių antpilai,nuovirai,pavilgai,vonios nuo visų ligų),Vilnius,Alma littera.

Obelevičius S.2022 NEMOKAMI VAISTAI IR MAISTAS ŠALIA MŪSŲ
(Augalų vaistinės ir maistinės savybės gydomųjų priemonių ir patiekalų receptai).Kaunas,Lututė.

Dr.prof.Olšauskas A.M.2018,SVEIKATOS GIDAS (Gydomųjų augalų žinynas kokybiškam ir sveikam gyvenimui),Klaipėda.

Grynasis kiekis 100 g

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “KMYNAI”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Shopping Cart