Bazilikas dedamas į karštus patiekalus pačioje virimo pabaigoje, kitaip greitai praranda subtilų aromatą. Kartu su petražolėmis, vaistiniu kiečiu, čiobreliais ir mėtomis bazilikas gali tapti pagrindu daugeliui Europoje mėgstamų žuvies ir paukštienos patiekalų. Bazilikas tinka paukštienos, daržovių, sūrio patiekalams. Augaluose daug vitaminų A, C ir K.
Bazilikas padeda stiprinti imuninę sistemą, apsaugo nuo mikrobų ir grybelių, skatina virškinimą, naikina helmintus. Bazilikas gali įveikti praktiškai visas burnos ertmės ligas. Bazilikai – puikus afrodiziakas.
INFORMACIJOS ŠALTINIAI (LITERATŪRA):
.Vasiliauskas J.2011,GAMTOS VAISTINĖ(Žolelių antpilai,nuovirai,pavilgai,vonios nuo visų ligų),Vilnius,Alma littera.
Obelevičius S.2022 NEMOKAMI VAISTAI IR MAISTAS ŠALIA MŪSŲ
(Augalų vaistinės ir maistinės savybės gydomųjų priemonių ir patiekalų receptai).Kaunas,Lututė.
Dr.prof.Olšauskas A.M.2018,SVEIKATOS GIDAS (Gydomųjų augalų žinynas kokybiškam ir sveikam gyvenimui),Klaipėda.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.